Dugotrajno uklanjanje dlačica Diodnim laserom

Diodni laser je najnovija tehnologija uređaja za trajno uklanjanje dlačica, radi na principu laserske svjetlosti koja pulsira na korijen dlake koristeći safirnu sondu. 

Laserska zraka ima posebne karakteristike te se sastoji iz 2 dijela. Prvo se odašilje laserska zraka slabije snage koja zagrije korijen dlake. Potom slijedi druga laserska zraka koja je jača i bolje uništava korijen dlake jer je zagrijan. Uz to, koristi se posebna tehnologija koja daje idealni laserski impuls s jednakom raspodjelom energije. Uslijed toga koža se ne može oštetiti, eventualne nuspojave gotovo da ne postoje, a tretman je bezbolan.

Diodni laser ima posebne programe prilagođene za sve tipove kože. Prema tipu kože i dlaci odredi se posebni program koji najbolje odgovara i daje najbolje rezultate. Tako se može tretirati usred ljeta i kod preplanule kože.


Uz uklanjanje dlaka diodni laser istovremeno ima još brojne poželjne učinke. Ukoliko tretirate lice i bradu, laser liječi akne te smanjuje ožiljke. Smanjuje ožiljke nastale urastanjem dlaka te ubrzava cijeljenje. Pomlađuje kožu jer se inače ovaj laser koristi za fotopomlađivanje. Odmah nakon tretmana koža bude meka, glatka i nježna.


Unutar laserske sonde nalazi se ugrađen poseban sustav hlađenja s vodom te su tretmani bezbolni i nimalo neugodni. 

Sam tretman je izrazito brz. Dosadašnji diodni laseri su imali brzinu od 2 hz dok novi diodni laser ima brzinu od 10 hz te je pet puta brži. Duljina trajanja tretmana muških leđa traje prosječno oko 10 do 12 minuta, a cijelih ženskih nogu oko 30 minuta.

Prije tretmana i između tretmana preporuča se klasično brijanje žiletom (ne čupanje i ne izbjeljivanje dlake). Ne smiju se upotrebljavati depilacijske kreme i druga sredstva za depilaciju. Dlaka mora biti skraćena, ali vidljiva na površini kože. Dlake mogu biti 1 do 2 mm iznad razine kože. Između tretmana savjetuje se dlake povremeno brijati kako bi ojačale. Brijanjem povećavate uspjeh tretmana i smanjujete broj tretmana.

Na mjesto koje se tretira ne preporuča se staviti nikakvo sredstvo za njegu i parfem prije samog tretman.

Nakon tretmana nije potrebno nikakvo posebno sredstvo za njegu niti postoje ograničenja. 10 do 30 dana nakon tretmana dlake počinju same ispadati. Ne preporuča se čupanje dlake kako ne bi nastala upala. Dlake se mogu brijati kada počinju izrastati. Možete staviti šminku odmah i nije potreban nikakav oporavak.


Značajke Diodnog lasera:

  • Radi se sa sondom od safira
  • Snažnije osvjetljenje na korijen dlake, 2-3 puta djelotvornije od klasičnog IPL-a
  • U prosjeku potrebno 3-5 tretmana ovisno o tipu dlake
  • Po tretmanu se ukloni prosječno 20-35% dlaka
  • Prije tretmana i između dva tretmana preporuča se klasično brijanje žiletom