Kavitacija

Kavitacija je jedna od najučestalijih i najkorištenijih metoda odstranjivanja masnih naslaga, celulita. Kavitacijom se može oblikovati trbuh, bedra, stražnjica, noge, nadlaktice bez kirurških zahvata i ožiljaka.

Kavitacija koja se koristi u Beauty centru Green je ultrazvučna, vrlo niske frekvencije, a jačine do 40kHZ. Jačina prolaska ultravučnih valova na tijelo može se regulirati ovisno o vrsti celulita. U jednom tretmanu tretira se jedno odabrano podučje tijela u prosjeku 30 - 40 minuta.

Prilikom apliciranja ultrazvučne sonde na tijelo dolazi do pucanja masnih stanica, te se one iz krutog oblika razlijevaju u međustaničnu tekućinu, a zatim se uz pomoć enzima razgrađuju, te limfnim sustavom eliminiraju iz tijela.

Osim što se kavitacijom na spomenuti način potpomaže i ubrzava proces mršavljenja, također se djeluje i na izgled kože. Ona se pomoću spomenutih radiovalova zaglađuje i uljepšava, potiče se njen elasticitet i tonus.

Prednosti kavitacije su mogućnost selektivnog djelovanja na potkožno masno tkivo te mogućnost gubitka isključivo masnog tkiva a ne mišićne mase. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana (1-4cm).

Kako bi se cijeli ciklus djelovanja kavitacije proveo ispravno, važno je da nakon samog tretmana budemo podvrgnuti i tretmanu limfne drenaže (poticanje cirkulacije u tijelu).

Značajke kavitacije:

  • Odstranjivanje masnih naslaga
  • Odstranjivanje celulita
  • Oblikovanje trbuha, bedra, stražnjice
  • Nema kirurških zahvata i ožiljaka
  • Trajanje tretmana 30 - 40 minuta